maanantai 20. helmikuuta 2012

Hei me muutetaan!Nuorten Kriisipiste viettää viimeistä työviikkoaan nykyisessä osoitteessaan Sörnäisissa muuttolaatikoiden ympäröimänä. Varsinainen muutto uusiin toimitiloihin tapahtuu ensi viikolla helmi-maaliskuun vaihteessa, jolloin toimintamme on tämän vuoksi hetkellisesti kiinni. Asiakastyön aloitamme normaalisti 5.maaliskuuta alkaen osoitteessa Albertinkatu 33.

Viime viikolla kävin läpi viimeisen viiden vuoden aikana kertyneitä papereita. Samalla kävin mielessäni aikamatkan menneisyydestä nykyisyyteen, mikä herätti monenmoisia muistoja pintaan. Osan papereista pakkaan toki mukaan uuteen osoitteeseen, mutta osa joutui paperisilppurin omaksi. Muistoista pakkaan kaikki. Tämä on minulle ominainen tapa - kuin rituaali - ottaa vastaan tuleva muutos.

Sana muutos tuo usein mielikuvan jostakin itselle epämieluisasta, vaikka muutos voi olla myös mahdollisuus. Muutoksesta voi helposti piirtää kaavion tai kirjoitaa suunnitelman,  mutta pelkästään niillä ei vielä aikaansaada itse muutosta. Todellinen muutos edellyttää siihen osallistuvien jäsenien sitoutumista ja uuden ajattelu- tai toimintatavan omaksumista. Jokainen tekee sen omalla tavallaan ja muutokseen sopeutumisen aikataulu on jokaisella yksilöllinen. Usein ensireaktio muutokseen on epävarmuus ja pelko, mikä pikkuhiljaa kääntyy uteliaisuudeksi.  Mitä enemmän tulevaa muuttoa ja sen mukanaan tuomaa muutosta ajattelen, sitä painokkaammin allekirjoitan emeritusprofessori Jorma Heikkilän ajatuksen: "Muutos lähtee ihmisestä, ja uuden luominen ihmettelystä."

Ensi viikolla Nuorten Kriisipiste asettuu taloksi vanhaan kivitaloon yhdessä muiden toimialojen kanssa.  Saman katon alle muuttavat HelsinkiMission Nuorten Kriisityö, Seniorityö, Vapaaehtoistoiminta sekä keskushallinto. Aivan kaikki eivät Albertinkadulle muuta vaan osa työaloista jatkavat toimintaansa nykyisissä toimitiloissaan, kuten Kotivuoren lastenkoti Puotilassa ja väkivaltatyön kehittämishanke Aggredi Hämeentiellä. Kun mietin HelsinkiMission historiaa, muutto  tuntuu luontevalta ja "näinhän tässä pitikin käydä" - henkiseltä ratkaisulta. Ovathan molemmat, HelsinkiMissio ja uusi toimipaikka, samanikäisiä 1880-luvulla syntyneitä elinvoimaisia vanhuksia. Molemmilla on oma mielenkiintoinen menneisyytensä ja edessä yhteinen tulevaisuus.

Albertinkadulla tavataan!


Muuttotiedotteen ja tulevan toimipaikkamme sijainnin kartalla löydät täältä.

Katja Laamanen
2 kommenttia:

  1. Onnea matkaan!

    Terv,

    Marko / Nuorten mielenterveystalo

    VastaaPoista
  2. Kiitos Marko! Kunhan asetumme taloksi, kutsumme varmasti yhteistyötahoja kylään.:)

    VastaaPoista