torstai 9. helmikuuta 2012

Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaikessa se kärsii


Tyttöjen Kakola on herättänyt vilkasta mielipiteenvaihtoa netin keskustelupalstoilla. Lyhyen silmäilyn perusteella jopa toivon, etteivät asianomaiset lukisi kaikkia kommentteja. Vanhemmuuden arvostelu tuntui ulkopuolisestakin kovasanaiselta. 

Joulun välipäivinä Nuorten Kriisipisteen päivystykseen otti yhteyttä useammin nuoren vanhempi kuin nuori itse. Suurin odotuksin ladattu perhejuhla ei ollut mennytkään suunnitelmien mukaan vaan se oli herättänyt vanhemmissa huolta lapsen hyvinvoinnista ja voimattomuuden tunteen vaikeassa tilanteessa. Nostan hattua näille vanhemmille, jotka omalla esimerkillään murtavat myyttiä vanhempien yksin pärjäämisen pakosta hakemalla apua arjen haasteisiin. 

Jo usean vuoden ajan Nuorten Kriisipisteellä on kokoontunut vertaistuki- ja keskusteluryhmä nuoresta huolissaan oleville vanhemmille. Aluksi ryhmään osallistui vain muutamia, mutta nykyisin siihen on suorastaan tunkua. Tämä kertonee vain siitä, että vanhemmilla on tarvetta jakaa kokemuksia, tuntemuksia ja ajatuksia ja saada samalla uutta näkökulmaa ja voimaa omaan vanhemmuuteen. 
Katja Laamanen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti