lauantai 3. maaliskuuta 2012

Terveisiä uusista toimitiloista


Täällä Kampissa sitä nyt ollaan, hienossa vanhassa talossa, jossa on uusi sykkivä sisus. HelsinkiMission ”päämajaan” Albertinkadulle muuttivat kanssamme Krisjouren för unga, Seniorityö, Vapaaehtoistoiminta sekä HelsinkiMission keskushallinto. Yhdessä eri toimialojen kanssa tiivistämme entisestään rivejämme taistelussa yksinäisyyttä vastaan.

HelsinkiMission ja uusien toimitilojen menneisyys kietoutuu mielenkiintoisella tavalla toisiinsa. Yhteinen historiallinen nimittäjä on ihmisten hätä, joskin ilmiötä lähestyttiin hieman eri näkökulmista. Kaupunkilähetys, nykyinen HelsinkiMissio, perustettiin 1883 lievittämään pääkaupunkiseudun nopeasti kasvavan väestön aineellista, henkistä ja hengellistä hätää. 1880-luvulla Helsingin Pantti-Osakeyhtiö laajensi toimintaansa ja avasi sivukonttorin Rastaan korttelissa, nykyinen Albertinkatu 33. Helsingin Pantti toimi talossa vuoteen 1986 asti, peräti 101 vuotta. Tämän jälkeen arvotalo kunnostettiin Suomen Tietotoimiston käyttöön ja nyt talovanhus ottaa entistä ehompana suojiinsa meidät.

Aloitamme asiakastyön levollisen kauniissa puitteissa. Toivomme, että pystymme auttamaan entistä laadukkaammin nuoria hädässä. Tunnelmia Albertinkadulta, olkaa hyvä.Kynnys tulla Nuorten Kriisipisteelle on edelleen matala.
Paikalle voi tulla anonyyminä. Tule yksin tai saattajan kanssa. Tässä on tuoli, jossa kertoa huoli.Kriisityöntekijät ovat Sinua varten - tässä ja nyt. 

Heidi Rouhiainen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti