maanantai 2. heinäkuuta 2012

Rikkinäinen rakkaus

Rakkaudessa pettyminen on teema, jota useat Nuorten Kriisipisteen asiakkaat ovat työstäneet kriisihoidon aikana. Eräs nuori nainen purki petetyksi tulemisen herättämiä tunteita kirjoittamisen avulla.
"Järki ja tunteet"
Nainen, 24 vuotta
 "Sinulle, joka olit kaikki
Sinulle, joka petit minut

Ikävä.Loukattu. Katkera. Vihainen. Kaikki samaan aikaan. 

Tiedätkö miltä tuntuu, kun sydän menee rikki, tai miltä tuntuu, kun niitä rikkinäisiä paloja talloo sellainen ihminen, jota olet rakastanut eniten maailmassa, ja jonka puolesta olisit tehnyt mitä vaan. Sellaista tunnetta ei pysty kuvaamaan.

Tiedätkö, miltä tuntuu, kun mietit joka päivä, miksi tässä on käynyt näin ja toteat joka päivä, ettet edelleenkään tiedä. Sen luottamuksen väliin, joka joskus on ollut, on astunut joku täysin vieras ihminen, joku, joka nukkuu mun puolella sänkyä ja pitää tavaroitaan mun puolella kaappia.

Joku toinen, joka on tullut korjaamaan sua, koska et sitä itse pysty tekemään. Joku, jonka kanssa on paljon helpompaa, koska se ihminen ei tiedä mitään tästä menetyksestä.

Tiedätkö miltä tuntuu, kun et näe parasta ystävääsi ja mietit joka päivä, mitä sille ihmiselle kuuluu ja onko sillä kaikki hyvin. Ja sitten, kun näet sen sattumalta bussipysäkillä, niin itkettää, koska sattuu niin paljon, tunnet fyysistä kipua. Siinäkin tilanteessa vaan olet, oletat, että rakennan  keskustelun sun puolesta - ei mulla ole mitään sanottavaa enää, mitä et jo olisi kuullut. Kaikki on jo sanottu: se kuinka tekee niin kipeetä, ettei happi kulje. Ainoa, mikä on sanomatta, on anteeksipyyntö, sun osalta. 

Olen miettinyt paljon anteeksiantoa ja sitä, pitääkö kaikki antaa anteeksi. Olen pohtinut sellaista hiljaista anteeksiantoa, jossa sen anteeksiannon kohde ei tiedä sitä, että toinen antaa anteeksi, koska se toinen ei ansaitse anteeksiantoa. Jotta pystyy elämään omaa elämää, niin ehkä se hiljainen anteeksianto on hyvästä, armo itseä kohtaan, jotta pystyy jatkamaan elämää eteenpäin. "

Nainen, 28 vuotta

 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti