maanantai 5. marraskuuta 2012

Vastuuta koulukiusaamisesta ei saa ohittaaToissa viikolla Munkkiniemen yhteiskoulussa vietettiin Koulukiusaamisenehkäisy -viikkoa yhteistyössä Nuorten Kriisipisteen kanssa. Tarkoituksena oli ehkäistä koulukiusaamista ja kertoa mitä kiusaamisen on ja mitä sillä tarkoitetaan. Lisäksi haluttiin herättää keskustelua oppilaiden kanssa siitä miten kiusaamiseen voisi puuttua ja miten sitä voisi ehkäistä.

Koulukiusaamisenehkäisy -viikon avasi Munkkiniemen nuorisotalon ohjaajien pitämä aamunavaus aiheesta koko koululle. Viikon ohjelmassa oli koulukiusaamisen ehkäisy oppitunnit 7-luokkalaisille sekä Nuorten Kriisipisteen pitämät oppitunnit 8-luokkalaisille

7-luokkkien kanssa käsitellään koulukiusaamisesta, mitä se on, miten sitä voitaisiin ehkäistä sekä miten siihen voisi puuttua. Tunnin lopuksi täytettiin nimetön kysely koulukiusaamisen esiintyvyydestä. 7-luokkien tunnit piti koulukuraattori Liisa Ståhle ja kouluterveydenhoitaja Heidi Serjo. Tukioppilaita oli myös mukana oppitunneilla.

8-luokkien oppitunnit pitää Liina Kahelin Nuorten Kriisipisteeltä. Tunneilla käsiteltiin koulukiusaamisen eri muotoja ja vaikutuksia, siihen puuttumista sekä erilaisia nuoria auttavia tahoja.

Kaikkien meidän aikuisten vastuulla on se, ettei kouluissa eikä koulumatkoilla kiusata ketään ja kaikilla on turvallinen olo olla koulussa. Jos näet kiusaamista tai kuulet kiusaamisesta, ole rohkea ja puutu siihen tai kerro jollekin aikuiselle kiusaamisesta!

Lisätietoja koulukiusaamiseen liittyvästä aiheesta löydät mm. näiltä sivuilta:Turvallista koulupäivää!


Liisa, kuraattori 
Munkkiniemen yhteiskoulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti