maanantai 25. helmikuuta 2013

Verkkoterkkarit – Sun kanssa verkossa!Verkkoterkkarit ovat hankkeena kehittäneet verkossa tehtävää, nuorille suunnattua matalankynnyksen terveydenhoitotyötä jo neljän vuoden ajan. Helsingin kaupungin uuden Sosiaali- ja terveysviraston perustamisen myötä hanke muuttui vakinaiseksi Verkkoterkkari toiminnaksi vuoden 2013 alusta. Työmme tärkeänä kohderyhmänä ovat edelleenkin verkossa olevat nuoret.

Työmme tavoitteena on, että nuoret voivat verkossa ollessaan helposti, nimettömästi ja reaaliaikaisesti tulla kysymään terkkarilta mielessä pyöriviä kysymyksiä omaan hyvinvointiin tai johonkin ajankohtaiseen pulmaan liittyen. Keskustelujen ja kohtaamisten lähtökohta on, että nuori voi tuoda chattiin minkä tahansa oman asiansa ja pohdimme sitä yhdessä.  Monesti nuori saa kysymykseensä vastauksen tai mahdolliseen pulmaansa ainakin uutta näkökulmaa saman tien. Tarvittaessa ohjaamme nuoren hänen tarvitsemaansa reaalielämän palveluun. Tavoitteenamme ei ole lähteä verkossa pidempään hoitosuhteeseen, vaan olla matalankynnyksen lisäpalvelu perinteisen terveydenhoitajan vastaanottotyön rinnalla.

Tiimissämme verkkotyötä tekee neljä terveydenhoitajaa, joilla on monipuolinen työkokemus terveydenhuollon eri toiminnoista. Tiimistä löytyy osaamista niin kätilötyön, seksuaalineuvonnan kuin työterveyshuollon alueelta. Tiimimme miesterkkarilla on erityisosaamista kaikesta pelaamiseen liittyvästä ja hän toimii kerran viikossa yhtenä ohjaajana Nuorisoasiainkeskuksen Pelitalon poikien peliryhmässä. Teemme työtä kahdessa vuorossa arkipäivisin. Osaamisemme ja kokemuksemme moniammatillisesta verkkotyöstä ei siis rajaa mitenkään tiukasti sitä, mistä aiheista meiltä voi kysyä. On tietenkin asioita, joita ei voi verkossa kirjoittamalla ratkaista, silloin perustelemme nuorelle miksi näin on ja ohjaamme hänet eteenpäin selvittelemään asiaa kasvotusten esim. lääkärin kanssa. Suosituimpia ja kysytyimpiä aiheita ovat ehkäisyyn, erilaisiin oireisiin, murrosiän kehitykseen ja seksuaalisuuteen liittyvät asiat. Myös ihmissuhteista ja mielen hyvin - tai pahoinvoinnista halutaan keskustella.  

Verkkoterkkareiden online-chatit löydät täältä:
IRC-Galleriassa meillä on kahdenkeskinen chat keskiviikkoisin klo 15-17 ja perjantaisin klo 16 -19  osoitteessa: http://irc-galleria.net/community/3233235-verkkoterkkarit

Pulmakulmassa teemme chat-työtä yhdessä nuorisotyöntekijöiden kanssa. Pulmakulman chat on auki torstaisin klo 17- 20 osoitteessa:

Vastaamme meille tulleisiin kysymyksiin myös viiveellisesti Formspring-palvelussa:

Vastaamme viiveellisesti myös Pulmakulman Hyvinvointi-osion kysymyksiin. Tervetuloa kaikki kysymään ja keskustelemaan toivottavat Verkkoterkkarit Tiina, Tea, Ranu ja Pia

Toivotamme myös kaikki nuorten parissa toimivat ammattilaiset tervetulleiksi tutustumaan ja vierailemaan chatteihimme! Tavataan verkossa!


Pia Tuovinen
kätilö-terveydenhoitaja, seksuaalineuvoja
Verkkoterkkari-toiminta
Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveyskeskus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti