tiistai 9. huhtikuuta 2013

Kevätaurinko ja HappySexi


Kevätaurinko, katupöly ja koirankakkasota, pitenevät päivät, haaveet kesästä, uudet tennarit- näitä tuo tullessaan huhtikuu. Yhtälailla huhtikuuhun kuuluu HappySexi- tapahtuma, joka tänä vuonna järjestetään jo kolmatta kertaa nuorten toimintakeskus Hapessa, Sörnäisissä.

17.-19.4.2013
HappySexi on nuorille tarkoitettu tapahtuma, jossa seksuaalisuuteen liittyviä teemoja käsitellään myönteisesti, sallivasti ja ilolla. Mukana on useita sosiaali- ja terveysalan järjestöjä sekä julkisen puolen edustusta, joilla kaikilla on ammattitaitoa seksuaalikysymyksistä. Lukuvuoden alussa aloitetuissa suunnittelutapaamisissa on rakennettu tapahtumaa, joka tuo esiin monia eri näkökulmia, tietoa ja elämyksiäkin. HappySexi-tapahtuman arvopohjaa kuvaillaan näin:  "Lupa olla, lupa haluta; – tästä lähtökohdasta haluamme kohdata nuoria tavalla, joka tunnustaa ja kunnioittaa heidän oikeutensa olla ja tulla kohdatuksi omanlaatuisena ja omanäköisenä itsenään sekä haluta nauttia seksuaalisuudestaan ja sukupuolisuudestaan, kehostaan ja ihmissuhteistaan. HappySexi-tapahtumassa haluamme luoda tilaa sellaiselle tiedolle ja puhetavalle seksuaalisuuteen, sukupuolisuuteen, kehollisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyvistä asioista, jossa korostuu ilo ja myönteisyys ja oman sekä toisen ihmisen minän ja kokemusten sekä rajojen kunnioittaminen."

Nuorten Kriisipiste tuo HappySexin ohjelmaan tunteellista ihmissuhdepohdintaa. Teemana on viime vuoden tapaan ero. Kriisipisteen ja Krisjouren för Ungan yhteisessä BÄNX! työpajassa pohditaan joko oman tai esimerkiksi vanhempien eron mukanaan tuomia reaktioita ja tunteita. Erobiisien soidessa taustalla tutkailemme sarjakuvaruutujen avulla eron aiheuttamia hankalia hetkiä ja pohdimme, millaisia sanoja ja tekoja ero voi meissä aiheuttaa. Sarjakuvat, joiden puhekuplat nuoret saavat itse täyttää, ovat nuorten taiteilijoiden käsialaa. Vaikka viime vuoden tapahtumapäivät olivat hektisiä ja täynnä asiaa, herkistyivät kävijät asian äärelle.

Ihmissuhteita käsitellään myös esimerkiksi Setan ja HeSetan yhteisessä työpajassa, jossa pohditaan perhe- ja suhdenormeja. Verkkoterkkarit ja HIV tukipiste pyörittävät Hapessa kortsupajaa, jossa nuoret saavat tietoa ehkäisystä. Tapahtuman emohahmo Kirsimaria Luoma-aho Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirastosta vastaa yhdessä Sexpo säätiön Tiina Vilposen kanssa nuorten kysymyksiin seksistä. Kysyä saa mitä tahansa.  Hapen audiovisuaalisen puolen porukka tuo esiin mediavartalokuvaa ja kyseenalaistaa tämän päivän muoti- ja mainoskuvia. Nämä ja useat muut toimijat takaavat, että seksuaalisuuden teemaa käsitellään mahdollisimman monipuolisesti.

Nuorten Kriisipisteen porukka toivottaa kaikki HappySexi tapahtumaan ilmoittautuneet lämpimästi tervetulleiksi BÄNX! työpajaansa ja koko tapahtumaan!

Satu Lekola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti